СПОНТАНЕН АБОРТ - да поговорим - 2

  • 118 976
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 40
благодаря за думите сега остава да се мобилизираме и да го преживея психически. според вас дали 3 месеца са достатъчни за възстановяването ми (физически). незнам и какви изследвания да си направя и дали да ги направя сега или когато започнем отново опитите. ще съм ви благодарна за отговорите

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 1 048
Ами пьрво трябва след 10-тия ден да отидеш на пеглед при гинеколога си. Ще ти направи ултразвук и ще те прегледа, за да види дали матката се вьзстановява добре. Попитай и за резултата си от хистологичното изследване, от което става ясно дали не е била гроздовидна бременност. Мисля, че спокойно можеш да си пуснеш и стандартните изследвания преди забременяване: хепатитите, рубеола, токсоплазмоза, цитомегаловирус, хламидия, микробиология на секрет, СПИН .... и т.н. Ако не си ги правила в близките 6 месеца. То всьщност за микробиологията ще трябва да изчакаш, защото няма да излезе ясна картина след пиенето на антибиотика /изписаха ти някакьв антибиотик след аборта нали?/ Но все пак най-добре поговори с доверен лекар. При мен нещата са добре що се отнася до физическото вьзстановяване, нямам никакви проблеми, но пьк се налага да изчакам още поне 2 месеца, защото се оказа, че токсоплазмозата ми е + и най-вероятно това е причинило спонтанния ми аборт.
Ти в коя г.с. абортира? Ако е било в начална бременност три месеца са достатьчни да се вьзстановиш и да опитате пак, ако всички изследвания са ти наред и не се налага да предприемате някакво лечение.

# 17
  • Мнения: 40
Попринцип трябваше да съм в 9, но лекарите казаха че плода е умрял преди 2-3 седмици. Изписаха ми антибиотик и сега го пия. Също така ме е страх защото аз съм А- а пък приятеля ми 0+ и незнам дали това не е несъвместимост между групите но за това ще попитам лекарите. Мислим и двамата да си направим изследвания. Благодаря ти за информацията. Но въпреки всичко страхът си остава. Най много ме притеснява това дали ще мога да забременея отново, но се надяваме да стане. 

# 18
  • Мнения: 40
А каква е тази гроздовидна бременност. Честно казано малко ме е срам но наистина незнам

# 19
  • Мнения: 7 716
Моларната бременност е патология на плацентата, причинена от проблем на оплождането на яйцеклетката от сперматозоида. Това е рядко състояние, засяга една от 1000 бременности. Още се нарича гестационна трофобластна болест, гроздовидна бременност, мола хидатидоза или просто мола.
Моларната бременност е резултат от генетична грешка по време на процеса на фертилицазия, което води до развитието на абнормна тъкан в матката. Моларната бременност рядко засяга развиващото се ембрио, като то расте по – бързо в сравнение с нормална бременност. Проявява се като голяма колекция от подобно на грозд клетъчно струпване. Има два типа мола - пълна и частична.
При гинекологичен преглед се открива уголемена повече или по – малко матка, уголемени яйчници, а при лаораторно изследване – ненормално високи нива на ЧХГ.
На УЗИ често се открива гроздовидно струпване, показващо увредената плацента.
• Повечето моларни бременности завършват спонтанно с аборт на гроздовидна материя.
• Може да се наложи вакуумна аспирация на маточното съдържимо, абразио или аборт с медикаменти. Процедурите обичайно се извършват под обща анестезия.
• Приблизително 90% от жените с моларна бременност не се нуждаят от друго лечение.
• Проследяват се ежемесечно нивата на ЧХГ в следващите 6 месеца или докато лекарят прецени.
Това се налага, за да се уверим, че молата е премахната напълно. Части от нея могат да продължат растежа си отново и да предизвикат подобен на рак процес в други части на тялото.
• Трябва да се избягва нова бременност в рамките на 1 година след гроздовидната бременност.
 

# 20
  • Мнения: 40
При мен беше мисед аборт. Бременността не се развиваше и когато трябваше да сам в 9г.с. ми казаха че развитието е спряло преди 2-3 седмици. Т.е. в около 6 г.с.. Вече свикнах с мисълта и гледам напред. Надявам се следващата ми бременност да е скоро и да е успешна. Пожелавам на всички ви следващия път нещата да минат нормално и да си имаме здрави бебенца

# 21
  • Мнения: 226
juju съжалявам за това, което си преживяла  Hug
Аз бях в 10 г.с. но и моето ембрионче беше умряло в 6 г.с. Лекаря, който ме кюртира каза че можем да започнем нови опити след 3 цикъла. На контролния преглед след първа менстурация, гинеколожката ми потвърди срока. Така че ще трябва да изчакаш прегледа и тогава ще разбереш със сигурност.

# 22
  • Мнения: 40
Да и на нас ни казаха попринцип че можем да подновим опитите след 2-3 месеца. Но нали знаеш остава си страхът дали ще се случи отново. Остават въпросите защо се случи, ще мога ли да имам деца, следващият път всичко наред ли ще е. Въпреки че гледам да мисля напред все пак нещо вътре ме човърка. Знам че моят случай е така да се каже по добрият защото е станало в ранен месец. Дано всички успеем

# 23
  • Мнения: 40
а колко време след кюртажа ти беше 1 нормален цикъл?

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 1 048
При мен пьрвият цикьл дойде на 29 ден от аборта, при положение, че по принцип ми е на 30-31 дни. Беше с нормална продьлжителност, но адски обилен. След това се нормализира и сега всичко е както си е било. Иначе ако се питаш колко ще продьлжи кьрвенето след абразиото - при мен беше 14 дни / в пьрвите 3 дни кьрвене, после по-скоро тьмно кафеникаво зацапване/ 

# 25
  • Мнения: 40
Ох при мен е едва 5 ден но не е силно кървененто. Дано свърши по бързо. А след колко време подновихте половите си контакти

# 26
  • Пловдив
  • Мнения: 1 048
Ами аз като ми спря кьрвенето отидох веднага на лекар и след като се уверихме, че всичко е ок отново започнах да си водя полов живот. Не сьм изпитала болка по никакьв начин.

# 27
  • Мнения: 40
Благодаря за отговора радвам се че ви има защото ми вдъхвате кураж и надежда  Hug

# 28
За мое ужасно съжаление и аз претърпях спонтанен аборт миналата година,май месец.Бях в 10 г.с.Спомням си, че в главата ми се въртеше само нова бременност,бях изчела купища работи за периода,който е необходим за възстановяване на матката,на психиката и т.н.Но ето,че август месец,същата година аз отново бях бременна и в момента отглеждам една принцеса,която е почти на 8 месеца.Така,че кураж на всички! Важно е желанието,а всичко останало е в Божите ръце.

# 29
  • Мнения: 1 069
Много ми се иска да ви успокоя поне виртуално с моята история.

Преди години след дълъг стерилитет забременях от инсеминация и го загубих в 9г.с. имах чувството че света рухна и вече няма смисъл за мен. Но живота се завъртя - 4 месеца след аборта забременях по нормален начин с първия ми син, а сега вече съм с 3-ма сина

Така че момичета не се отчайвайте - горе главата и УСПЕХ!!!! Пък дано ви сполети моето щастие - от нещастна мама на никой - сега съм горда мама на 3-ма

 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт